Baklalı ve Zerdeçallı Enginar olur mu? Ben yaptım oldu. Mevsimde tüketmek en güzeli, Mayıs ve Haziran aylarında taze enginarı bolca bulmak mümkün. Enginar’ın faydaları konusunda hemen herkesin bilgisi aşikar. Enginarı sokaktan alıyorum, önceden soyulmuşsa almıyorum. Marketlerden hiç almıyorum. Biliyorsunuz enginar oksijenle temas ettiği zaman kararıyor, kararmaması için hemen limonlu suya koyuluyor. Marketlerde soyulduğunu görmediğim için ve ne zamandan beri naylon torbanın içinde bekleyip limonlu suya rağmen kararmamasını anlayamıyorum.
Neyse ben nasıl yapıyorum onu anlatacağım. Yine mevsimi olan iç bakla, limon, zeytinyağı, arpacık soğan, sarımsak, dereotu ve zerdeçal ile yapıma başlıyoruz. 3-4 enginarı diziyoruz, bir su bardağı sıcak su, çay bardağı kadar zeytinyağı (soğuk sızma), kendinize göre limon suyu ile baklaları tenceremize koyuyoruz. Ben kısık ateşte az pişirmeyi tercih ediyorum, çatalla enginarları kontrol ediyorum, pişmeye yakın 4-5 diş sarımsak ve iki yemek kaşığı zerdeçal’ı ilave ediyorum ve zeytinyağlımız hazır. Çok basit değil mi? Sonra soğumaya bırakıp dereotu ile servise hazır.
Not: Sarımsakları sona doğru ilave ediyorum çünkü dayanma gücü olmayan sarımsak hem lezzetini kaybediyor hem de kendini salıyor.
Not: Fotoğraf ve yazılar izinsiz kullanılamaz. Fotoğrafı satın almak için fotoğrafın üzerine tıklayabilirsiniz.
Enginar: Papatyagiller familyasından mavi mor renkli çiçekler açan çok senelik otsu bir bitkidir. Günay Avrupa ve Akdeniz çevresinde yetişir.
E: Artichoke
F: Artichaut
G: Echte artischoke
T: Yabani enginar kenger otu, dikenli ot
2 Comments Kendi yorumunu ekle