“Sulu Köfte Siparişi Verirsiniz Ama Onlar Size Domuz Eti Yedirirler”


Sevgili dostlar, yaptığım yemeklerin dışında gıda konusunda birçok haber okuyor ve görüyorum, bunları not alıp okuyup bir kenara atmak yerine sizlerle paylaşmaya karar verdim. Duyduklarım ve Gördüklerim başlasın.

Bilmeden domuz eti yemek mümkün mü?

Arada sırada iş gereği ya da değişiklik olsun diye dışarıda yemek yemek istersiniz; menüden Adana kebap siparişi verirsiniz. İşin üç kağıdında o kadar ustalaşmışlardır ki tadı ve kokusundan anlayamayacağınız şekilde size at eti ya da eşek eti yedirmişlerdir. Canınız İzmir köfte çeker ya da menüden sulu köfte siparişi verirsiniz ama onlar size domuz eti yedirirler. (devamı için link)

Buğday ihracatı başlayacak, domates yasağı 3-5 yıl daha sürecek!

Rusya Başbakan Yardımcısı Arkadiy Dvorkoviç bir kaç gün içinde Türkiye’ye buğday ihracatına başlayacaklarını, domates yasağının ise en az 3-5 yıl süreceğini açıkladı. (devamı için link)

Rusya’dan Türkiye’ye nebati yağ sevkiyatı!

Sputnik’e konuşan Maltsev “Anlaşmalar yakın zamanda imzalanırsa, sevkiyatlar en erken haziranda başlar. Resmi anlaşma henüz yayınlanmadı. Anlaşmalar henüz imzalanmadı. Herkes resmi anlaşmayı bekliyor” dedi. (devamı için link)

Domatesin fiyatı neden artıyor?

Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı enflasyon verilerine göre, nisanda yüzde 61 artışla fiyatı en çok artan ürün domates oldu. Bir ürünün fiyatı neden artar? En basit anlatımla arz talebi karşılamıyorsa fiyat artar. Domates üretimi piyasanın ihtiyacını karşılamadığı için fiyat yükseldi. (devamı için link)

GDO’lu hayvan yemi ekmeğe nasıl girdi?

Üretimini yasakladığınız bir ürünü neden ithal ediyorsunuz? Asıl sorulması gereken bu. Deniliyor ki, ekmek katkı maddesi satan şirketin yanında yem satılıyordu bu nedenle yemden bulaşmış olabilir. Türkiye, yemde neden dışa bağımlı? Neden GDO’lu yem ithal etmek zorunda? Sorulması gereken bir başka soru ise budur. (devamı için link)

Ispanak yaprağından kalp dokusu yaptılar

Mashable’ın haberine göre, ABD’nin Massachusetts eyaletindeki Worcester Politeknik Enstitüsü’nden (WPI) araştırmacılar, ıspanak yaprağını çalışan bir insan kalbi dokusuna çevirmeyi başardı. (devamı için link)

İsveçli giyim markası doğada çözünen giysilerinden yemek yapıyor

Geri dönüşüm trendleri giderek yayılmaya ve kendini geliştirmeye devam ediyor. En son gelişme ise geri dönüştürecek çöpü kalmayan İsveç’ten geldi. Spor giyim markası Houdini, giysilerinin doğallığını kanıtlamak için onları yemeğe dönüştürdü. (devamı için link)

Ovacık Belediyesi işbirliğiyle ‘Komünist Bal’ satışı

“Geçen yıl üreterek piyasaya sürdüğümüz nohut ve fasulyeden alan herkes, ‘komünist nohut ve fasulye aldık’ demişti. Bugünden itibaren Türkiye literatürüne bir de komünist bal girdi. Bu doğal balı tadanlar, muhtemeldir hem bizim tadımızı alacaklar, hem komünistleşecekler.” (devamı için link)

Tekelleşme değil, kooperatifleşme…

“Kooperatif olarak önemli maliyetlerimizden birisi de sütü soğutmak için harcanan enerji giderleridir. Bu giderlerimizi düşürebilmek için kooperatifimizin AR-GE ekibi uzun zamandan beri yenilenebilir enerji kaynakları konusunda fizibilite çalışması yapmaktaydı. İZKA’nın bu konuda hibe programı açmasıyla projemizi hayata geçirdik. Projeye öncelikle süt işleme tesisimizle başladık, ileriki süreçte 62 köydeki nokta alımlarımızın tamamında uygulayacağız. Bundan sonra sütümüzü güneş enerjisinden elde ettiğimiz elektrikle soğutacağız.” (devamı için link)

Yorum bırakın