
Kadın-erkek diye cinsiyetçi bir tanımı bile geride bırakmamız gerekirken uğraştığımız şeyler ömrümüzü yedi bitirdi.
Aklıma iş paylaşımı olarak neler yaptığımı yazma fikri geldi, lütfen kadınlar siz eksiklerimi yazın, erkekler siz de fazlalıklarım varsa onu yazın, yorumlarınızı bekliyorum. Unutmadan, bizde hayat müşterek.
Erkek Adam Yemek Yapar yazarı olarak ben Serdar, evde hangi işleri eşimle paylaşıyorum:
1 Yemek yaparım, biliyorsunuz 🙂
2 Bulaşıkları makineye dizer, yıkama sonrası yerlerine dizerim
3 Pazar, market alışverişi yaparım
4 Evi süpürür, toz alır, yerleri silerim
5 Perdeleri söker, yıkanınca takarım
6 Ütü yaparım
7 Çöpleri organize eder, evsel atıkları her akşam toparlarım.
Özetle bizde erkek işi kadın işi diye pek ayrım yoktur, her işin ucundan ikimiz de tutarız ve çabucak yaparız, elbette tek başımıza yaptığımız işler de olur, herkesin üzerine düşen ayrı ayrı sorumluklarımız da vardır ancak temelde bir iş yükü varsa altından beraber kalkarız. Bu yüzden bizim dünyamızda erkek-kadın ayrımı gibi bir cinsiyetçi tanımlama yoktur, temelinde insan olduğumuz için herşeye insani olarak bakarız. Yaradılışımız gereği ve özelliklerimiz bakımından hangi işte kim daha yetkinse (iş hayatı ev hayatı) o işi görev gibi değil de kim daha kolay yapar ve o işe gönüllü olursa o yapar.
Önce eşit bir dünyada, erkek terörünün olmadığı zamanlarda, erkeklerin de kutlanacak günü olması, sonunda da cinsiyetler üzerinden değil de insan olduğumuzu hatırlayacak her günün kutlandığı bir çağa ulaşmamız arzusuyla.
8 Mart Dünya Kadın Emekçileri Günü gibi resmi olmayan 9 Mart Dünya Erkekler Günü, uydurulmuş bir gündür. Amaç, egemen erkek zorbalığına gönderme yapmaktır. İstanbul Sözleşmesi Yaşatır.
Kitap tavsiyesi:
Bahriye Üçok’un “İslam Devletlerinde Türk Naibeleri ve Kadın Hükümdarlar” isimli kitabı.
Müzik tavsiyesi: