Sigara Böreğini Bırakmak!


sigaraboregilow.jpg

Merhaba dostlar, uzun zamandır yoktum ve artık geri döndüm. Umarım herkes iyidir ve 2016 yılı uMutlu bir yıl olur.

Geçelim tarife; Varsa yufkacınızdan yufka alıyorsunuz, içine peynir (ister lor, ister kaşar, ister kırık peynir) koyup yuvarlıyorsun ve ucunu ıslatıp yapıştırıyorsunuz, zeytinyağı yanıp trans yağ olmağı için zeytinyağında kızartıyoruz, bitti. Tarifi uzun oldu biraz:)

Sigara böreği ismini nereden alıyor bulamadım, biraz araştırdım ama kaynak yok. Çok merak ettim doğrusu kim sigara böreği dedi:) Şimdilerde ismi değişti, sigaraya özendiyor gerekçeksiyle isim üzerinde bir çalışma yapıldı ve “kalem böreği” oy çokluğu ile karar verilmiş. Kalem, parmak ve sarma şeçeneklerini geride bırakarak en çok beğenilen isim olmuş. Umarız kalem ismi olumlu etki yapar ve elleri kalem tutmaya özendirir.

Hazır sigara böreğinin adı değişmişken  ben de sigarayı bırakayım dedim. Daha önce de girişimlerim olmuştu, bu üçüncü seferde formülü buldum ve bıraktım, sanki hayatımda hiç sigara içmemiş gibiyim şimdi. Detaylı ve uzun bir konu ama kısaca şunu söyelebilirim, çok kolaymış, çok çok kolaymış. Hadi kolay gelsin.

Kendinize sevgiyle bakın.

 

 

2 Comments Kendi yorumunu ekle

  1. Burcu dedi ki:

    Başlığı okuyunca alternatif bir sigara böreği tarifi sandim;)
    sigarayı bırakmış olmanı kutlarım!
    Sevgiler

    Liked by 1 kişi

    1. Çok teşekkürler Burcu, sigarayı bırakmak isteyenlere bir mesaj olsun istedim ve mesaj yerine ulaştı, bırakma tarifi isteyenler oldu:) Değişik bir tarif beklentini yerine getireceğim, çok değişik, yeni adıyla kalem böreği yapacağım en kısa zamanda. Sevgiler.

      Beğen

Yorum bırakın