Domates Çorbası


domatescorbasılow

Domates çorbası yaptım, çok zormuş bir daha yapmam, şaka şaka, hadi geçelim detaylara.

Domateslerin kabuklarını soydum ve doğradım, bir kısmını soyduktan sonra rendeledim, açtım ateşi ve baharatları eklemeye başladım, karanfil, kırmızı pul biber, karabiber, bol sarımsak, zerdeçal, kimyon azıcıkta zeytinyağı bu kadar, biraz ağırlaşınca pişmiş oluyor.

Yazın çorba olur mu didiğinizi duyar gibiyim! Bu çorba soğuk içilecek hatta yemeden önce içine buz bile atılabilir:) İçine lor peyniri koymayı ihmal etmeyin. Size bir sır vereyim, ama kimseye söylemeyin, Lor perniri çok faydalı hem de çok ucuz! Bir gün pahalanacak diye çok korkuyorum, aramızda…

Özellikle erkeklerin mevsiminde bol domates tüketilmesi öneriliyor, içindeki likopen madde, prostat büyümesini engellediği söyleniyor, ayrıca domates ısıtıldığında bu likopen maddesinin etkenliği daha da yükseliyormuş, domates alerjiniz yoksa tam mevsimi bolca tüketin. Ben gibi şanşlıysanız, yani anneniz salça kuruyor ve kışı ev salçasıyla geçiyorsanız ne güzel, bu imakanınız yoksa bile etrafınızda bunu yapacak biri vardır, bulun ve kışlık 10-12 kavanoz kadar yaptırın, tavsiye ederim.

Bencil olun kendiniz için yemek yapın, sevdiklerinizle paylaşın.

 

1 Comments Kendi yorumunu ekle

  1. cagla dedi ki:

    Hazır Antalyada hava hala sıcakken deneyeyim bu soğuk domates çorbasını 🙂

    Liked by 1 kişi

Yorum bırakın